Usnesení sjezdu ČSSD k zahájení politických rozhovorů o budoucím uspořádání vlády

Usnesení 40. Sjezdu ČSSD k zahájení politických rozhovorů o budoucím uspořádání vlády České republiky.

40. Sjezd České strany sociálně demokratické pověřuje předsedu a statutárního místopředsedu ČSSD zahájením politických rozhovorů s hnutím ANO a dalšími parlamentními stranami o budoucím uspořádání vlády ČR s cílem zajistit stabilní politické prostředí pro budoucí rozvoj České republiky a s cílem prosadit maximum programových priorit ČSSD.

Sjezd považuje účast trestně stíhaných osob ve vládě ČR za zásadní problém a vyzývá hnutí ANO, aby do pozic členů vlády ČR nenominovalo osoby obviněné nebo trestně stíhané a odblokovalo tak vznik možné stabilní vlády.

Sjezd ČSSD požaduje, aby o přijetí vyjednaných podmínek o případném vstupu sociální demokracie do budoucí vlády ČR, rozhodli všichni členové ČSSD v závazném vnitrostranickém referendu. Vláda s účastí nebo podporou ČSSD se nesmí opírat o hlasy SPD.

OVV ČSSD Ústí n.L.